B&B velodrrom

Informatie voor gasten

for English click here >>
für Deutsch >>

Aankomst
Aankomst bij B&B Velo-Droom is mogelijk vanaf 16.00. Als u later dan 19.00 verwacht aan te komen, horen we dat graag even van te voren. Als u op een eerder moment wilt aankomen, bent u in overleg over de aankomsttijd uiteraard hartelijk welkom.

Aansprakelijkheid
In normaal gebruik van goederen bestaat een risico op schade of breuk, dat komt voor ons risico. Andere schade aan eigendommen van B&B Velo-Droom zal aan de gast worden doorberekend.  Indien er schade is ontstaan, dient u dit direct te melden.

Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor verlies van spullen, ongeluk, persoonlijke blessures, medische kosten of schade aan uw goederen veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik. 

Badkamer
In de badkamer vindt u toilet, douche en toilettafel. De badkamer is voorzien van een ventilator die volgens de norm 10 minuten na het uitschakelen van de hoofdverlichting waarin hij is gekoppeld, uitschakelt. Voor nachtelijk toiletbezoek vind u dat wellicht te lang en in dat geval adviseren we om ’s nachts alleen de verlichting van het toiletmeubel aan te schakelen.

Beddengoed
Bij meerdaags verblijf zal het beddengoed elke 3 dagen worden vervangen.

Betaling
Betaling is alleen mogelijk contant voor vertrek of overgemaakt op dag voor vertrek.

Buitenlamp
Het terras beschikt over een buitenlamp, die u schakelt vanuit uw kamer.

Eten afhalen / laten bezorgen
Het is mogelijk eten af te halen bij diverse lokale restuarants. Ook is het mogelijk eten te laten bezorgen. Op de kamer is bestek aanwezig dat u kunt gebruiken. De vuile vaat doet u in het afwasteiltje en wij doen de afwas!

Fietsenstalling
Als u eigen fietsen meeneemt kunt u die op het terras parkeren. We raden aan de fietsen op slot te zetten, maar ze staan dan wel overdekt. Uw elektrische fiets kunt u op het terras opladen.

Fietsverhuur
In Otterlo zijn verschillende aanbieders van fietsverhuur. Ook andere opties zoals tandems, scooters, solex, loopfietsen, elektrische fietsen, vindt u in het dorp.

Geerts Tweewielers – Dorpsstraat 2c
Veluwe Specialist – Edeseweg 1

Als u een dagje de Hoge Veluwe bezoekt, zijn bij de ingang Otterlo witte fietsen beschikbaar. Die kunt u gratis gebruiken, binnen de grenzen van het park. Er zijn ook witte fietsenstallingen bij de ingang Hoenderloo, ingang Schaarsbergen, bij het centrumgebied en bij het museum Kröller Müller.

Folders
In uw kamer vindt u diverse folders over de Veluwe. Deze zijn niet bedoeld om mee te nemen. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar.

Handdoeken
Handdoeken vindt u in het toiletmeubel en op de handdoeken verwarming. Als u de handdoeken na gebruik in de handdoekenmand doet, zullen we ze voor u vervangen door frisse exemplaren.

Horeca
De horeca voorzieningen in Otterlo en directe omgeving zijn uitstekend. Voor elke smaak en portemonnee. Vooral in de weekenden is het aan te raden om te reserveren. Sommige restaurants zijn op maandag gesloten en anderen op woensdag, dus dat zijn ook dagen om even te checken op beschikbaarheid.

Zuiderzand -Mosselselpad 70
Boerderij De Waldhoorn - Dorpsstraat 2
Restaurant Cèpes (hogere prijsklasse, maar uitstekend) - Houtkampweg 1
‘t Smulhuis (goedkoop, pannenkoeken en plateservice) - Harskamperweg 6
De Weverlodge - Onderlangs 35
Eetcafé de 3 ster (plateservice, gezellige bar) - Kerklaan 13
Wallies (frituur) - Dorpsstraat 2
IJsverkoop IJs van Co (met 1 smaak ijs, wel lekker - Hoenderloo
Chinees restaurant Golden Dynasty - Harskamp
De Vergulde Leeuw - Harskamp
Diverse restaurants - Hoog Soeren

Hottub
Voor een toeslag van € 39,50 kunt u in het weekend of door de week ’s avonds na 20.00 uur, gebruik maken van de hottub. Deze dient 24 uur van te voren te worden gereserveerd. Geeft u door op welke tijd u hem wilt gebruiken en wij zorgen dat hij lekker warm beschikbaar is! Er liggen badjassen, handdoeken en slippers voor u klaar.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in B&B Velo-Droom.

Kerk
In de dorpskerk in Otterlo zijn op zondag 2 kerkdiensten, om 9.30 uur en 19.00 uur. Het is een PKN gemeente. In Harskamp zijn diverse kerken en gemeenten (Hervormde kerk, Hersteld Hervormde kerk, Gereformeerde kerk) ook in het witte kerkje in Schaarsbergen zijn gasten hartelijk welkom.

Koken
Heeft u geen zin om naar een restaurant te gaan, maar wilt u eten op de kamer, of het terras? In de maanden oktober t.m. maart op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan dat: 3 gangen menu bieden we aan voor € 37,50 excl. consumpties. Omdat we met veelal met verse producten werken, is het nodig dat u de table-d’hôte 24 uur van te voren reserveert.

Koelkast
Op de kamer vindt u ook een koelkastje. U kunt daar uw eigen producten in koelen. In de koelkast vind u ook enkele producten die u tegen betaling kunt gebruiken.
Wijn € 4,00 per (klein) flesje
Prosecco € 4,00 per (klein) flesje
Kwaremont bier € 3,50 per blikje
Fris € 1,50 per blikje
Bier  0% € 2,00 per blikje

Koffie en Thee
U vindt in uw kamer een Nespresso koffiezet apparaatje en een waterkoker. Bijgeleverde thee en koffiecups kunt u gratis gebruiken, maar u kunt uiteraard ook uw eigen favoriete smaak meenemen. Gebruikte kopjes en theeglazen kunt u samen met de vaat van het ontbijt, inleveren voor de afwas. Een handleiding van het koffiezet apparaatje treft u aan in deze informatiemap.

Markten
Ede: maandag en zaterdag
Apeldoorn: zaterdag
Arnhem: vrijdag zaterdag en op de eerste zondag van de maand is er in Sonsbeekpark de Sonsbeekmarkt.: een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival
Wageningen: woensdag en zaterdag
Bennekom: vrijdag

Medische zorg
In het dorp is een huisarts gevestigd, dr. Moret Eikenzoom 9 - 0318 591 200
Tandarts in Otterlo Arnhemseweg 25 - 0318 769 180

Er zijn in de regio 3 ziekenhuizen:
Ede:            Gelderse Vallei. Willy Brandtlaan 10 -0318 434 343
Arnhem:     Rijnstate ziekenhuis, Wagnerlaan 55 - 088 005 888
Apeldoorn:  Gelre Ziekenhuis Albert Schweitzerlaan 31 - 055 581  8181

Niet roken
De gehele B&B Velo-Droom is niet roken. Ook niet buiten op het terras.

Ontbijt
Het verrassingsontbijt serveren wij op uw kamer, tussen 7.00 en 9.30 uur. Vanaf 08.15 uur is het ontbijt incl. verse broodjes. We zetten op het gewenste moment de trolley met ontbijt voor u klaar in de hal voor de kamer. Als u wilt, kunt u uiteraard ook op het terras aan de tuin ontbijten.

B&B Velo-Droom biedt een standaard Nederlands ontbijt. Op verzoek kunnen we ook een  volwaardig vegetarisch aanbod bieden. We willen uiteraard rekening houden met mogelijke allergieën. We stellen het wel op prijs als u dat vooraf meldt.

We zijn er niet op ingericht om kosher, hallal of veganistisch ontbijt te bieden. U kunt in dat geval uiteraard zelf uw producten meenemen. Er geldt in dat geval geen minderprijs op de overnachting.

Openbaar vervoer
Vanuit Otterlo kunt u met de bus naar:
Arnhem-Barneveld   lijn 105 (halte Onderlangs is het meest dichtbij)
Park Hoge Veluwe   lijn 106
Ede – Apeldoorn      lijn 108 (halte rotonde Otterlo, of via Halte Onderlangs met een overstap bij de rotonde Otterlo)

Parkeren
U kunt uw auto parkeren op de oprit van ons terrein of op de straat voor onze locatie. Als u met de auto naar het dorp gaat, geldt daar dat u een parkeerschijf dient te gebruiken. De maximale parkeertijd daar is 2 uur. Dat voorkomt dat ’s morgens de gasten hun auto in de Dorpsstraat parkeren en daar de hele dag laten staan, zodat mensen die boodschappen willen doen, niet in de gelegenheid zijn de auto te gebruiken.

Pinnen
Pinnen is mogelijk bij het pinpunt dat u vindt in de Spar aan de Dorpsstraat in Otterlo. Buiten de openingstijden van de Spar kunt u pinnen in Harskamp, Edeseweg 141a (bij het medisch centrum, voormalig kantoor Rabobank)

Schoonmaak
De kamer van B&B Velo-Droom wordt elke dag schoongemaakt, tussen 12.00 en 13.00 uur. Mocht u de hele dag op de kamer verblijven, zal een moment voor schoonmaak worden afgesproken.

Te zien en te doen
Het aanbod van interessante en mooie dingen om te doen is enorm.
Bij de winkel “Novy de vakman” vind u een groot folderrek van activiteiten en kaarten van de omgeving. Kaarten die u vindt in ons folderrek, kunt u gebruiken. We vragen wel of u ze voor de volgende gasten wilt achterlaten in de staat waarin u ze gevonden heeft.

Aanraders voor een bezoek zijn:
Nationaal park Hoge Veluwe met daarin het Kröller Müller museum voor hedendaagse kunst, met een grote collectie van Gogh’s en een bijzondere beeldentuin.
Fietsen. Er is een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten, maar ook gewoon de paadjes inslaan die u leuk lijken, geeft gegarandeerd een mooie ervaring.
Fietsen naar Radio Kootwijk (gebouw niet geopend voor bezoek).
Fietsen naar de Posbank.
Tegelmuseum: een klein museum, maar o zo schattig.
Passieflora hoeve: een leuke privé activiteit met een mooie vlindertuin.
Openluchtmuseum in Arnhem.
Kijk en luistermuseum in Bennekom.
Apenheul in Apeldoorn.
Middelpunt van Nederland in het Lunterse bos.
Diverse boerderijwinkels. bijv. De Blaak in Wekerom, De Groote Stroe in Stroe, Ecofields in Wekerom, Remeker in Lunteren, Brandrood in Ede.
Laatste week van augustus is de Heideweek in Ede, met heel veel leuke evenementen.

Televisie zenders
Voor de televisie heeft u 2 afstandbedieningen nodig. Met de zwarte zet u het toestel aan en uit en schakelt u het geluid. Via de witte afstandbediening kiest u de zender. Via de menu knop op de witte afstandbediening krijgt u een overzicht van alle beschikbare zenders. Via de televisie kunt u ook radio luisteren.

Tuin
U heeft de beschikking over een eigen afgeschermd gedeelte van de tuin. Voorbij de afscheiding van de tuin is het privé gedeelte. Bij mooi weer kunt u behalve gebruik te maken van de terrastafel en stoelen, ook ligbedden gebruiken. 

Vertrek
Aan alles komt een eind…. Op de dag van vertrek, is de uitcheck tijd uiterlijk 11.00 uur. Bij meerdaags verblijf is in overleg is latere uitcheck tot 17.00 uur mogelijk. Kosten daarvan bedragen € 17,50.
Bij voortijdig vertrek, vindt geen restitutie plaats van het tarief dat bij de reservering is overeengekomen.

Vragen
Heeft u een vraag en zijn we niet thuis? Dan kunt u ons bellen op 06  57 54 70 79 en als dat niet lukt 06 23 37 12 25.

Wasservice
B&B Velo-Droom biedt wasservice aan. In de lade onder de wastafel liggen de daarvoor bestemde waszakken. Deze kunt u in het wasmandje deponeren, dan nemen wij ze mee bij de schoonmaak. De volgende ochtend bij het ontbijt krijgt u uw schone kleren weer terug! Kosten bedragen € 5 of € 10 afhankelijk van de grootte van de waszak.

Water
Water uit de kraan is in Nederland drinkbaar. Zeker in onze omgeving is het water prima, dat is namelijk één van de redenen dat de leverancier van Appelsientje hier 10 km vandaan zit! U behoeft dus geen flessenwater aan te schaffen.

Wifi
In B&B Velo-Droom beschikt u over WIFI. De code van de WIFI is: gastBBVelo-droom.

Winkels
In Otterlo zijn in de Dorpsstraat enkele winkels: een Spar, Elbertsen en Novy de vakman voor diverse handigheden die wellicht ontbreken. Verder vindt u er een fietswinkel, een slager, een kapperszaak en een leuke kadowinkel, Lokaal 17. Voor drogisterij artikelen kunt u terecht bij de Spar, of in Harskamp bij de Plus of bij de DIO drogisterij.

Zomer op de Veluwe
In de zomermaanden zijn er op de Veluwe veel avondmarkten. Leuk en druk.

Zwemmen
In de zomer is er in Lunteren, op 10 km fietsafstand een Bosbad.


velo-droom otterlo
velo-droom otterlo
velo-droom otterlo
velo-droom otterlo